Nå har skattepengene endelig kommet tilbake

  • Publisert: 20.06.2019
  • Av: Skattesjekk
Innlegget fortsetter under bildet Nå har skattepengene endelig kommet tilbake - Skattesjekk Foto: TV2

I disse dager er det mange folk som endelig får skattepengene tilbake på konto. Kanskje er nettopp du en av cirka tre millioner nordmenn som har penger til gode.

Mange får penger tilbake

I snitt får nordmenn utbetalt 11 800 kroner, ifølge Skatteetaten. Det skal imidlertid påpekes at rundt 50 000 nordmenn ikke likevel får pengene utbetalt. Dette fordi det er tatt hensyn til eventuelle endringer og opplysninger som folk selv har lagt til.

Skatteetaten behandler skattemeldingene fortløpende, og etter hvert vil du få oppgjøret tilgjengelig i Altinn. Den første puljen får oppgjøret sitt torsdag 20. juni. Neste mulighet for å få skatteoppgjøret er i august. For øvrig må 800 000 nordmenn betale restskatt, og her betaler man 25 900 kroner i snitt, ifølge Skatteetaten.

Kan bli forsinket

Hvis du ikke får oppgjøret ditt torsdag 20. juni, så kan det være flere grunner til dette. Blant annet kan det være at man står oppført med en konto som ikke lenger er i bruk. Det kan også være at du er næringsdrivende eller er ektefelle med en næringsdrivende. Da vil du tidligst få ditt oppgjør i midten av august. Hvis du er oppført med feil informasjon, så kan dette også være en grunn. Enkelte søker også om å få utsette selve skattemeldingen, noe som gjør at du får oppgjøret senere. For alle som leverer meldingen på papir, så vil det fort ta lengre tid før det får skatteoppgjøret. Enkelte ganger tar Skatteetaten ut stikkprøver, som er tilfeldig utvalgt, og da kan det hende du får oppgjøret senere. Det fins også flere grunner, men disse er de aller vanligste man opplever.

Brukes til mye forskjellig

For mange kommer skattepengene godt med når de tikker inn på konto. Folk bruker pengene til mye forskjellig, deriblant sparing. Det er også mange som ser på det som en slags ekstra ferielønn, ettersom en stor andel av befolkningen mottar pengene like før fellesferien.

Hvis man får oppgjøret, men ser at det er noe feil, så må man levere inn skattemeldingen på nytt igjen. Slik at absolutt alle opplysninger blir korrekt.

Om du er en av de som må betale restskatt, så har du tre uker på å gjøre dette etter at du mottar selve skatteoppgjøret. Men hvis du fikk oppgjøret i juni måned, så har du imidlertid frist til 20. august.

Det skal påpekes at man aldri vet helt eksakt når man får skatteoppgjøret, men man vil bli varslet så fort dette er i orden.

Bruk våre skattelister til å se hva de 100 rikeste tjener i din kommune, eller søk på hvem som helst her: Søk anonymt.