Søk anonymt i skattelistene for 2018

Fyll ut skjemaet for å søke helt anonymt i skattelistene for inntektsåret 2018. Fyll inn informasjon om den personen du ønsker å søke på, og få resultatet på søket ditt umiddelbart. I denne resultatlisten vil du få tilgang på netto inntekt, utlignet skatt og formue. Skattesjekk lagrer aldri informasjon om den som søker eller den som blir søkt på. Tjenesten koster kr 39,-

Anonyme skattesøk hos Skattesjekk

Hvem vil du søke på?

Ved å bruke denne tjenesten godtar du våre betingelser og vilkår

Hvorfor søke anonymt?

Skattelistene forteller deg en hel masse om Ola Nordmanns økonomi. På listene finner du nettotall for inntekt og formue, etter samtlige fradrag som man har krav på. Du finner også hva man har betalt i skatt. Det hele er et registersystem som gir deg oversikten over nordmenns inntekt, formue og skatteinnbetaling.

Ønsker du å søke anonymt i skattelistene, så kan du enkelt følge disse stegene for å komme i gang med ditt første søk:

  1. Gå inn på skattesjekk.no
  2. Fyll inn informasjonen om den du vil søke på
  3. Se over alle felter og utfør bestilling på anonumt søk
  4. Motta ditt søke resultat på SMS og/eller E-post

I Norge er det bestemt at dette skal være tilgjengelighet for offentligheten. Slik kan alle privatpersoner få innsikt i hva andre har i inntekt, formue og skatt i et gitt år. Siden 2001 har listene vært tilgjengelig på nettet, men det å ha offentliggjøring rundt listene har tradisjoner helt siden midten av 1800-tallet. Noen mener dette er noe kontroversielt, men hver gang det har vært oppe i Stortinget om å ikke ha det offentlig, så har det blitt nedstemt. Hensikten bak at det er offentliggjort, stammer fra at man skulle kontrollere at alle oppgav korrekte opplysninger til skattemyndighetene. Dette er ikke en aktuell problemstilling den dag i dag, så den opprinnelige funksjonen for skattelistene er ikke gjeldene lengre.

Det ble imidlertid en endring i 2014. Fra og med da ble det ikke mulig for privatpersoner å søke anonymt i skattelistene. Navn, fødselsår, bosted og søketidspunkt vil den dag i dag være synlig. Det er også satt en aldersgrense på 16 år, og antall søk er begrenset til 500 i måneden. Men, det fins nettsteder som tilbyr anonyme skattesøk.

Det er viktig å huske på hva skattelistene egentlig viser. Hvert år er det masse forvirring rundt tematikken når skattelistene blir oppdatert. I Norge er det nemlig alminnelig inntekt man finner. Det vil si lønnsinntekten og kapitalinntekten, fratrukket samtlige fradrag. Det vil si at fradrag som lånerenter og personfradrag er trukket fra. Den reelle lønnen kan dermed være høyere enn inntekten som skatteetaten oppgir i listene sine. Derfor viser altså ikke skattelistene et totalt bilde av folks inntekt.

Alt i alt viser skattelistene en god del av folks økonomi, men ikke det totale bildet. Selv om man ikke kan søke anonymt lengre, så er listene fortsatt offentlig. I tillegg fins det nettsteder som tilbyr folk å søke anonymt. Les mer om hvordan du kan beregne dine søkeresultat mer nøyaktig her:
Hva betyr resultatet i skattelistene.

Tilbakemeldinger fra våre kunder

4.83 / 5 Basert på 12vurderinger

Fortell hva du syntes!


Navn


E-post


Tittel


Vurdering


Tilbakemelding (90 ord)