Søk anonymt i skattelistene for 2019

Søk helt anonymt i skattelistene for inntektsåret 2019. Fyll inn informasjon om den personen du ønsker å søke på, og få resultatet på søket ditt umiddelbart. I denne resultatlisten vil du få tilgang på netto inntekt, utlignet skatt og formue. Skattesjekk lagrer aldri informasjon om den som søker eller den som blir søkt på. Tjenesten koster kr 39,-

Skattesjekk

Hvem vil du søke på?

Ved å bruke denne tjenesten godtar du våre betingelser og vilkår

Søk helt anonymt i skattelistene for inntektsåret 2019. Fyll inn informasjon om den personen du ønsker å søke på, og få resultatet på søket ditt umiddelbart. I denne resultatlisten vil du få tilgang på netto inntekt, utlignet skatt og formue. Skattesjekk lagrer aldri informasjon om den som søker eller den som blir søkt på. Tjenesten koster kr 39,-

Hvorfor søke anonymt?

Skattelistene forteller deg en hel masse om Ola Nordmanns økonomi. På listene finner du nettotall for inntekt og formue, etter samtlige fradrag som man har krav på. Du finner også hva man har betalt i skatt. Det hele er et registersystem som gir deg oversikten over nordmenns inntekt, formue og skatteinnbetaling.

Ønsker du å søke anonymt i skattelistene, så kan du enkelt følge disse stegene for å komme i gang med ditt første søk:

  1. Gå inn på skattesjekk.no
  2. Fyll inn informasjonen om den du vil søke på
  3. Se over alle felter og utfør bestilling på anonymt søk
  4. Motta ditt søke resultat på SMS og/eller E-post

Se også: Topplistene for hele norge

I Norge er det bestemt at dette skal være tilgjengelighet for offentligheten. Slik kan alle privatpersoner få innsikt i hva andre har i inntekt, formue og skatt i et gitt år. Siden 2001 har listene vært tilgjengelig på nettet, men det å ha offentliggjøring rundt listene har tradisjoner helt siden midten av 1800-tallet. Noen mener dette er noe kontroversielt, men hver gang det har vært oppe i Stortinget om å ikke ha det offentlig, så har det blitt nedstemt. Hensikten bak at det er offentliggjort, stammer fra at man skulle kontrollere at alle oppgav korrekte opplysninger til skattemyndighetene. Dette er ikke en aktuell problemstilling den dag i dag, så den opprinnelige funksjonen for skattelistene er ikke gjeldene lengre.

Det ble imidlertid en endring i 2014. Fra og med da ble det ikke mulig for privatpersoner å søke anonymt i skattelistene. Navn, fødselsår, bosted og søketidspunkt vil den dag i dag være synlig. Det er også satt en aldersgrense på 16 år, og antall søk er begrenset til 500 i måneden. Men, det fins nettsteder som tilbyr anonyme skattesøk.

Det er viktig å huske på hva skattelistene egentlig viser. Hvert år er det masse forvirring rundt tematikken når skattelistene blir oppdatert. I Norge er det nemlig alminnelig inntekt man finner. Det vil si lønnsinntekten og kapitalinntekten, fratrukket samtlige fradrag. Det vil si at fradrag som lånerenter og personfradrag er trukket fra. Den reelle lønnen kan dermed være høyere enn inntekten som skatteetaten oppgir i listene sine. Derfor viser altså ikke skattelistene et totalt bilde av folks inntekt.

Alt i alt viser skattelistene en god del av folks økonomi, men ikke det totale bildet. Selv om man ikke kan søke anonymt lengre, så er listene fortsatt offentlig. I tillegg fins det nettsteder som tilbyr folk å søke anonymt. Les mer om hvordan du kan beregne dine søkeresultat mer nøyaktig her:
Hva betyr resultatet i skattelistene.

Derfor lar vi deg søke anonymt i skattelistene

Det er mange grunner til at Skattesjekk lar deg søke anonymt. Nedenfor lister vi opp årsakene til at vi tilbyr denne tjenesten til deg.

Vi liker anonymitet, og muligheten til å være det

For det første handler det om muligheten til å søke anonymt i listene. Etter over 100 år med offentlige lister, ble det annerledes i 2014. Fortsatt har Skatteetaten offentlige lister, men nå kan du ikke søke anonymt lengre. Du legger igjen flere spor, noe du unngår ved å bruke Skattesjekks tjeneste.

Denne anonymiteten er noe Skattesjekk ønsker å tilby. Det gjør at du kan finne ut akkurat det du lurer på uten å legge igjen noen form for spor. For eksempel kan du sjekke ut hva naboen eller kollegaene tjener, uten at de vet at du har sjekket det ut. Dette var mulig for alle tidligere, men ikke etter 2014. Derfor kan du bruke Skattesjekks søketjeneste for å gjøre et helt anonymt søk i listene.

Søkemotor med direkte kontakt med Skatteetatens nettsider

Vår proprietær søkemotor har direkte kontakt med Skatteetatens nettsider. I det du legger inn den informasjonen du ønsker å få svar på, vil du få resultat umiddelbart. Rett etter betaling vil resultatene tikke inn, enten per SMS eller på e-post.

Dette er et alternativ til Skatteetatens egen tjeneste. Sidene fungerer så å si helt likt, men hos Skattesjekk er det altså helt anonymt å gjennomføre disse søkene. Det er ikke tilfelle hos Skatteetaten. Der kan vedkommende du har søkt på blant annet se navnet ditt og søketidspunkt. Noen ganger trenger ikke dette å være så gunstig, men via Skattesjekk har man nå muligheten til å gjøre slike anonyme søk svært effektivt.

100% lovlig i følge Norsk lov

Skattesjekks søketjeneste er 100 % lovlig ifølge norsk lov. Derfor trenger du ikke lure på om det er greit å gjøre et slikt anonymt søk. Denne tjenesten er svært lik den du finner hos Skatteetaten selv, men er et alternativ til den offisielle tjenesten.

Det som skiller de to ulike aktørene er at du kan søke anonymt ved å betale en liten sum for det hos Skattesjekk, mens Skatteetaten tilbyr gratis ikke-anonyme søk. Resultatene vil vise deg det samme, nemlig nettoinntekten på listene, skatt og formue. Sånn sett er det helt likt hos begge aktørene.

Tilbakemeldinger fra våre kunder

4.75 / 5 Basert på 16 vurderinger

Fortell hva du syntes!


Navn


E-post


Tittel


Vurdering

* * * * *


Tilbakemelding (90 tegn)